NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

De voordelen van een elektrisch verstelbare boxsprings

2 Minuten lezen
elektrisch bed boxspring

Een goede nachtrust is voor ieder mens van groot belang. Boxsprings kunnen bijdragen aan het krijgen van een goede nachtrust. Dit doen deze bedden door bijvoorbeeld een extra laag van matrassen te leveren, een hoge instap en de mogelijkheid om de bodem elektrisch te verstellen. Door de bodem in hoogte te verstellen, kunt u nog meer comfort uit dit bed halen. Hoe een elektrisch verstelbare bodem hiervoor kan zorg, wij leggen het u uit.

Ook voor leuke toevoegingen aan uw interieur zoals robuuste en stijlvolle meubels zijn er voldoende keuzes op het internet te vinden. Neem bijvoorbeeld de webshop van Interwonen industriƫle meubels.

Hoe werkt een elektrisch verstelbare boxspring?

De bodem van boxsprings die verstelbaar is, bestaat uit drie delen. Twee delen kunnen in hoogte versteld worden, het hoofd- en voeteneinde. Het gedeelte in het midden blijft in dezelfde positie. Door gebruik te maken van een afstandsbediening, kunt u het hoofd- of voeteneinde in hoogte verstellen. Door middel van een motor, worden de uiteinden omhoog of naar beneden verstelt.

Veel boxsprings zijn voorzien van een afstandsbediening die door middel van een snoer aan de motor verbonden is. Dit heeft als voordeel dat er een kleinere kans op een storing is en dat u de afstandsbediening kwijt raakt. Maar er zijn ook afstandsbedieningen verkrijgbaar die op infrarood signalen werken. Hierbij is het belangrijk dat u de afstandsbediening richt op de ontvanger.

Meer comfort tijdens het slapen

Een boxspring die in hoogte verstelbaar is, geeft meer comfort tijdens het slapen. Het is voor het lichaam vaak beter wanneer de voeten of het hoofdeinde iets omhoog zijn. U kunt hiermee namelijk spieren en gewrichten ontlasten. Hierdoor krijgen zij gedurende de nacht meer rust, waardoor klachten sneller kunnen herstellen.

Temperatuur speelt een belangrijke rol bij het goed kunnen slapen. Zo min mogelijk temperatuur wisselingen en een goede luchtvochtigheid zijn hierbij niet te vergeten. Een goede kwaliteit verwarming, zoals Brugman radiatoren zorgt voor heerlijk slaapcomfort.

Meer comfort buiten het slapen om

Naast dat het prettig kan zijn om het bed tijdens de nacht iets om hoog te hebben staan, kan het ook buiten uw slaap om meer comfort geven. Bijvoorbeeld wanneer u een boek wil lezen of tv wil kijken vanuit uw boxspring. Door uw hoofdeinde te verstellen, kunt u op een meer comfortabele manier genieten van een goed boek of van een spannende film. Door het hoofdeinde omhoog te zetten, neemt u ook een betere houding aan. U voorkomt hiermee rug- en nekklachten. 

Een elektrisch verstelbaar bed zorgt ervoor dat u nog meer uit uw bed haalt. U kunt het bed nu namelijk ook gebruiken wanneer u niet gaat slapen. Het is hiermee de ideale plek om te kunnen relaxen, een boek te lezen, film te kijken of in de ochtend te genieten van een ontbijt.

Gerelateerde berichten
Slapen

Seizoensdekbedden voor op je bed

3 Minuten lezen
Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. En een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust is het hebben van…
Slapen

Waarom je een opbergbed nodig hebt

5 Minuten lezen
Heb je ooit het gevoel gehad dat je nooit genoeg opbergruimte had in je slaapkamer? U bent niet de enige. Veel mensen…
Slapen

De vele nadelen van slecht slapen

2 Minuten lezen
Wist je dat je hersenen actief werken tijdens je slaap? Slapen is niet voor niks een eerste levensbehoefte, mensen kunnen niet lang…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *