NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

De vele nadelen van slecht slapen

2 Minuten lezen
bed slecht slapen

Wist je dat je hersenen actief werken tijdens je slaap?

Slapen is niet voor niks een eerste levensbehoefte, mensen kunnen niet lang zonder slaap.
Onze hersenen en ons lichaam hebben slaap nodig om te herstellen en goed te functioneren. Een goede start is een boxspring 180×200 aanbieding op te zoeken. In deze blog benoem ik enkele nadelen die je kunt gaan ervaren als je (voor een langere periode) slecht slaapt.

Slecht voor je humeur en je uiterlijk

Ben je met het verkeerde been uit bed gestapt? Dit heeft vast weleens iemand tegen je gezegd! Ze bedoelen daarmee dat je slecht gehumeurd bent. Dit kan komen doordat je te weinig geslapen hebt. Slaap je langere tijd niet goed, dan heb je zelfs kans op depressies en dit wil je dus voorkomen!

Daarnaast zie je er ook nog eens minder aantrekkelijk uit als je slecht slaapt. Je zult eerder een doffe huid hebben en slaap je echt weinig, dan heb je zelfs last van grote wallen onder je ogen. Door te zoeken naar een 180×200 boxspring aanbieding haal je goedkoop een stukje luxe in huis voor de nachtrust.

De kans op obesitas is groter

Mensen die slecht slapen of te weinig slapen hebben een grotere kans op obesitas (ernstig overgewicht). De kans vergroot met 30% als je minder dan zes uur per dag slaapt. Overgewicht zorgt er weer voor dat je slechter slaapt, dus dat is allemaal niet handig. Slaap je te weinig dan heb je meer trek en dan met name vetten en calorierijke maaltijden, dit vergroot dus de kans op overgewicht.

Verhoogde kans op ziektes

Naast de eerder genoemde obesitas kan slecht slapen ook nog de kans vergroten op andere ziektes, zoals Alzheimer en hart- en vaatziektes. Heb je slaaptekort dan zou je dus moeten proberen om deze problemen op te gaan lossen. Ga niet met stress naar bed, probeer dat los te laten als je gaat slapen en probeer tot rust te komen. Een goede manier om dit te bereiken is door je telefoon weg te laten als je gaat slapen of uit te zetten. Je wilt namelijk niet gestoord worden in je slaap, want dit tast je slaapkwaliteit aan. Een andere goede tip is om een goed bed aan te schaffen met hoge slaapcomfort. Degene die ik zou aanbevelen is een boxspring, want deze voldoet aan alle verwachtingen!

Slecht slapen is niet goed voor je gezondheid

De conclusie is dus vrij simpel en dat is dat je goed moet slapen of je slaapproblemen moet gaan aanpakken. Slecht slapen verhoogt de kans op ziektes en is slecht voor zowel je humeur als je uiterlijk. De oplossing is voor iedereen verschillend, maar een beter bed is een wellicht de eenvoudigste stap die je kunt zetten. Een (elektrische) boxspring zorgt ervoor dat je echt gaat genieten en makkelijker zult gaan slapen.

Gerelateerde berichten
Slapen

Seizoensdekbedden voor op je bed

3 Minuten lezen
Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. En een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust is het hebben van…
Slapen

Waarom je een opbergbed nodig hebt

5 Minuten lezen
Heb je ooit het gevoel gehad dat je nooit genoeg opbergruimte had in je slaapkamer? U bent niet de enige. Veel mensen…
Slapen

De voordelen van een elektrisch verstelbare boxsprings

2 Minuten lezen
Een goede nachtrust is voor ieder mens van groot belang. Boxsprings kunnen bijdragen aan het krijgen van een goede nachtrust. Dit doen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *