NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Hoe je inbrekers geen kans meer geeft

2 Minuten lezen
deur met elektrisch slot

Inbrekers worden steeds sluwer en gebruiken de social media platformen voor informatie. Het aantal inbraakpogingen in Nederland blijft hoog en daarom wil ik in deze blog enkele adviezen geven om inbrekers minder kans te geven. 

Zorg voor goede sloten

Toen ik mijn eerste huis kocht zorgde ik er gelijk voor dat ik goede sloten voor de ramen en de deuren kreeg. Een slotenmaker had veiligheidssloten aangebracht, want dit geeft mij meer zekerheid en een veiliger gevoel. Met verouderde sloten, ben je toch kwetsbaar voor inbrekers en die zien dit ook. Regel hiervoor snel een slotenservice zodat je meteen de beveiliging oppakt van je woning. Met duurzame sloten voor de ramen en deuren verhoog je daarnaast de woningwaarde, omdat duurzame woningen meer geld waar zijn tegenwoordig. 

Werk samen met de buurtbewoners

Een goede samenwerking met de buurtbewoners kan het inbrekers lastiger maken. Door een groepsapp aan te maken, kunnen jullie contacten hebben en elkaar waarschuwen bij verdachte situaties. Als iemand in de straat op vakantie gaat, kunnen andere buren een oogje in het zeil houden.

Belangrijk hierbij is om een bewoonde indruk te geven aan de inbrekers. Als alle gordijnen en alle lichten uit zijn, denkt de inbreker dat er niemand thuis is, dit wil je voorkomen. En uiteraard is degelijk hang- en sluitwerk noodzakelijk als eerste preventieve maatregel. Op https://slotenmakersinleiden.nl/slotenmaker-leiderdorp/ kan je alles vinden om hier voor te zorgen.

Pas op met social media

Je woning is extra kwetsbaar voor inbraken als je op vakantie bent, want dan is er niemand thuis. Zoals hierboven al beschreven zou je dan kunnen samenwerken met een vertrouwde buurman/buurvrouw om bijvoorbeeld een keer de post op te ruimen. Zo lijkt het dus alsof er wel iemand thuis is. Toch moet je vooral het gebruik van social media vermijden als je op vakantie gaat. Inbrekers zitten ook op Twitter, Instagram, Facebook en andere social media platformen. Let ook op uw dochter of zoon en geef ze instructies mee. Je kan meer informatie vinden over het beveiligen van je huis op Slotenmaker in Berkel en Rodenrijs.

Schakel de politie in

In deze blog heb ik enkele manieren gegeven om inbrekers minder kans te geven. Samenwerken met de buurt, oppassen met social media en zorgen dat je alles goed vergrendelt als je gaat slapen of het huis verlaat. Desondanks blijft het soms lastig, want inbrekers zijn ook slim en vinden steeds nieuwere manieren om succesvol te zijn. Zie je verdachte situaties, twijfel dan gewoon niet en neem contact op met de politie. De politie weet goed wat ze moeten doen om deze inbrekers te pakken.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Hoe jij je huis kan beveiligen

2 Minuten lezen
In Nederland vindt er elke 11 minuten een inbraak plaats. En inbrekers hebben in een slecht beveiligd huis slechts 30 seconden nodig…
Beveiliging

Inbrekers hebben een hekel aan veiligheidssloten

2 Minuten lezen
Inbrekers willen het liefst snel en geluidloos te werk gaan, omdat ze niet gezien of gepakt willen worden. Met behulp van gereedschap…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *