NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Hoe jij je huis kan beveiligen

2 Minuten lezen
koepelcamera

In Nederland vindt er elke 11 minuten een inbraak plaats. En inbrekers hebben in een slecht beveiligd huis slechts 30 seconden nodig om een huis binnen te treden. De enige manier om te voorkomen dat dit bij jouw huis gebeurt is door je huis beter te beveiligen. Hier vindt je verschillende manieren om je huis beter te beveiligen. Vergeet ook niet om deze tips op te volgen wanneer de verhuizer al je spullen heeft verhuisd.

Beveiligingscamera’s in alle soorten en maten

Een belangrijke manier om je huis te beveiligen is door het installeren van beveiligingscamera´s. Je kan de beveiligingscamera´s aansluiten op het alarmsysteem van je huis. Ook zijn er beveiligingscamera´s waarbij je op je telefoon direct een melding krijgt bij beweging. Met goede beveiligingscamera´s kan je ook direct op je telefoon meekijken. Zo kan je zelf inschatten over er echt iets aan de hand is, of dat het vals alarm is. 

Je hebt beveiligingscamera´s in verschillende prijsklasses. De goedkoopste camera´s kosten rond de €150, en de duurdere zitten tegen de €1.100 aan. Het verschil zit hem in de scherpte van de camere, het zicht in het donker, en de functionaliteit met bijvoorbeeld de telefoon. Ook moet je rekening houden met kosten voor de installatie van een camerasysteem. Deze liggen gemiddeld tussen de €360 en €440.

Alarmsysteem wanneer voorkomen niet is gelukt

Een alarmsysteem is een van de beste manieren om inbrekers tegen te gaan. Wanneer een inbreker probeert in te breken gaat er een luid alarm af. De sirene is zelf buiten te horen en maakt iedereen alert. Bij de meeste alarmsystemen krijg je een melding op je telefoon als je niet thuis bent. En als je een alarmsysteem met camera´s hebt, kan je op je telefoon meekijken. In de meeste gevallen zullen inbrekers afgeschrikt worden door het alarm en zullen ze je huis met rust laten. De prijs van een alarmsysteem is zeer afhankelijk van het merk en de hoeveelheid geplaatste camera´s en ander apparatuur. 

Magneetcontacten en infrarood melders

De meest alarmsystemen werken met magneetcontacten en/of infrarood melders. Magneetcontacten worden gemonteerd op ramen en deuren. Deze magneetcontacten hebben een melder die direct afslaat als het contact geforceerd wordt. Een magneetcontact is draadloos en kost los ongeveer €35, maar zit meestal inbegrepen in een alarmsysteem. Een Infrarood melder is een bewegingsmelder, die afgaat zodra er op bepaalde plekken beweging is. Een losse infrarood melder kost los rond de €55, maar zal ook bijna altijd al onderdeel zijn van je alarmsysteem.  

Een rolluik 

Om je ramen nog beter te beschermen tegen inbrekers kan je er voor kiezen om een rolluik voor je raam te installeren. Naast dat een rolluik het voor inbrekers een heel stuk moeilijker maakt om binnen te komen, zorgt het ook voor een koele kamer. En wanneer inbrekers een rolluik zien, is de kans ook een stuk kleiner dat ze proberen in de te breken. Een rolluik kost meestal tussen de €400 en €800. De prijs wordt bepaald door de grootte en de prijs van de montage.

Wij hopen dat dit artikel jou op ideeën heeft gebracht om je huis beter te beveiligen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Inbrekers hebben een hekel aan veiligheidssloten

2 Minuten lezen
Inbrekers willen het liefst snel en geluidloos te werk gaan, omdat ze niet gezien of gepakt willen worden. Met behulp van gereedschap…
Beveiliging

Hoe je inbrekers geen kans meer geeft

2 Minuten lezen
Inbrekers worden steeds sluwer en gebruiken de social media platformen voor informatie. Het aantal inbraakpogingen in Nederland blijft hoog en daarom wil…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *