NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Inbrekers hebben een hekel aan veiligheidssloten

2 Minuten lezen

Inbrekers willen het liefst snel en geluidloos te werk gaan, omdat ze niet gezien of gepakt willen worden. Met behulp van gereedschap (of zelfs stenen) kunnen ze ook bij gesloten woningen binnen komen. In deze blog lees je welke sloten en welke andere tips kunnen helpen bij het verkleinen van de kans op inbraakdiefstal bij jouw woning.

Voor algemene diensten, waaronder het verbeteren van de veiligheid kan men bij VvE beheerder Almere aankloppen. Dat is vooral handig als je over meerdere woningen beschikt die bestand moeten zijn tegen inbraken.

Slotenmaker

Als je een slotenmaker belt voor een afspraak kan die kijken naar je woningbeveiliging. Deze investering kan fors zijn, maar verhoogt je woningwaarde en je woningveiligheid enorm. De sloten van een slotenmaker voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en maken het inbrekers enorm moeilijk om binnen te komen. De slotenmaker is ook de aangewezen persoon om te bellen als je net slachtoffer bent geworden van een inbraak. De schade kan herstelt worden en met de betere beveiliging kun je herhaling voorkomen.

Een alarm of camera’s

Over het nut van een (voordeur)alarm of camera’s kunnen we discussiëren, omdat het voor- en nadelen heeft. De voordelen zijn dat het inbrekers kan afschrikken en dat het de kans vergroot om gepakt te worden (herkent op de camerabeelden en de politie bellen als het alarm afgaat). Nadelen zijn echter dat inbrekers alsnog ontsnappen, vaak zelfs met buit en dat ze op een later tijdstip niet alsnog worden opgepakt. De inbrekers zijn vaak namelijk niet herkenbaar op de camerabeelden door het dragen van een capuchon of een bivakmuts.

Waardevolle spullen

Het is geen geheim dat inbrekers komen voor je waardevolle spullen. Ga je slapen of van huis zorg dan dat je waardevolle spullen goed opgeborgen zijn. Als inbrekers vanuit het raam je waardevolle spullen zien liggen is het extra aantrekkelijk om in te breken. Met een steen door het ruit zijn ze snel binnen en binnen één minuut weer weg. Dan ben jij, buurtbewoners en de politie waarschijnlijk te laat om dit te voorkomen.

Bel de politie

Merk je iets van een overval of vermoed je inbrekers, twijfel dan niet en bel direct de politie. De politie kan niet altijd op tijd zijn of de inbrekers pakken, maar het is wel je beste kans. Probeer niet de held te spelen, want inbrekers kunnen gewapend en gevaarlijk zijn. De conclusie van deze blog is dus dat je goede sloten moet gaan aanschaffen en de politie moet bellen bij verdachte situaties. Daarmee zal je de kans op inbraakdiefstal enorm verkleinen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Hoe jij je huis kan beveiligen

2 Minuten lezen
In Nederland vindt er elke 11 minuten een inbraak plaats. En inbrekers hebben in een slecht beveiligd huis slechts 30 seconden nodig…
Beveiliging

Hoe je inbrekers geen kans meer geeft

2 Minuten lezen
Inbrekers worden steeds sluwer en gebruiken de social media platformen voor informatie. Het aantal inbraakpogingen in Nederland blijft hoog en daarom wil…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *