NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Kies voor duurzaamheid en help mee om het milieu te verbeteren

1 Minuten lezen

Het milieu verbeteren is een verantwoordelijkheid die we allemaal met elkaar delen. Door toedoen van de mens en het vele energieverbruik wordt de lucht vervuild met allerlei broeikasgassen zoals koolstofdioxide (CO2). Om dit te verminderen kun je kiezen voor duurzaamheid en daarover lees je meer in deze blog.

Duurzaamheid van je woning verhogen

Een goede eerste stap om de duurzaamheid van je woning te verhogen is om te kiezen voor isolatie. Goede isolatie van muren, ramen, vloer en het dak zorgen voor een enorme dosis comfort, omdat je woning warmte niet naar buiten laat gaan en tocht niet naar binnenkomt. Met isolatie kun je daarnaast maandelijks honderden euro’s besparen op je energierekening.

Een goed ventilatiesysteem en zonne-energie

Nadat je woning goed geïsoleerd is zul je er ook voor moeten zorgen dat er voldoende frisse lucht naar binnenkomt en daarvoor heb je een goed ventilatiesysteem nodig. Een andere populaire keuze van mensen is de keuze voor zonne-energie. Meer dan 100.000 huishoudens in Nederland maken al gebruik van zonnepanelen op hun dak om energie op te wekken. Naast de keuze voor zonnepanelen zou je ook nog kunnen kiezen voor een zonneboiler. Een zonneboiler gebruikt de zonnestralen om warmte mee op te wekken, bijvoorbeeld voor je warm water gebruik in huis.

Een warmtepomp

Een warmtepomp aanschaffen kun je doen om de CO2-uitstoot van je woning drastisch te verlagen. De cv-ketel die gestookt is op gas zorgt namelijk voor enorm veel CO2-uitstoot en de warmtepomp stoot helemaal geen CO2 uit. Op financieel gebied is deze investering wellicht niet zo gunstig als de investeringen in isolatie, een zonneboiler of zonnepanelen.

Energieverbruik verminderen

Naast investeren in isolatie en andere duurzame opties voor je woning kun je ook proberen om in je dagelijkse leven minder energie te verbruiken. Je laptop, lampen en de televisie kun je beter uitzetten als je ze niet (meer) nodig hebt. Bij sommige apparaten kun je zelfs de stekker eruit halen. Ook kunnen we zuiniger zijn met waterverspilling: ga niet meer in bad, douche korter en pas om met teveel water verspillen bij de afwas. Het zijn kleine tips, maar op jaarbasis kan dit toch aardig wat kosten besparen.

Gerelateerde berichten
Energie

Een verwarmingssysteem op maat kiezen, kan dat?

1 Minuten lezen
Het kiezen voor op maat gemaakte verwarmingssystemen is een beslissing die wordt genomen met het oog op persoonlijke behoeften en wensen. Laten…
Energie

De beste verlichting voor uw pand

5 Minuten lezen
Goede verlichting is essentieel voor elke ruimte, of het nu gaat om een huis, een kantoor, een restaurant of een winkel. De…
Energie

Het belang van duurzaam wonen is enorm

2 Minuten lezen
We kunnen het milieu alleen verbeteren als we het met z’n allen doen. Door het gebruik van grijze energie wordt het milieu…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *