NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Het belang van duurzaam wonen is enorm

2 Minuten lezen

We kunnen het milieu alleen verbeteren als we het met z’n allen doen. Door het gebruik van grijze energie wordt het milieu vervuild en dit moet gaan stoppen. Willen we het milieu gaan redden, dan moeten meer mensen duurzaam gaan wonen. In deze blog geef ik je enkele redenen waarom dit zo belangrijk is geworden. 

Opwarming van de planeet

Ik woonde eerst ook in een huishouden waar we enkel en alleen grijze energie gebruikten. Sinds ik op mezelf woon ben ik bewuster geworden van de milieusituatie en hoeveel energie we eigenlijk verspillen. Ook kijk en lees ik veel over het milieu en dan zie je dat onze planeet te veel wordt opgewarmd door al het CO2-uitstoot. Ga je duurzamer wonen, dan kun je jouw steentje bijdragen en het milieu helpen. Een goede manier om dit te doen is om de cv-ketel te vervangen voor een warmtepomp. Met een warmtepomp reduceer je de hoge CO2-uitstoot in één klap naar nul.

Kies voor zonnepanelen

Een argument wat ik veel mensen hoor maken is dat duurzaam wonen te duur is. De eerder genoemde warmtepomp is een te grote investering om te doen. Over de financiële situatie van een andere kan ik niet oordelen, maar wat ik wel weet is dat je gelijk kosten gaat besparen op je energierekeningen, omdat je minder energie gaat verbruiken. De investering in zonnepanelen is ook enorm duur, maar met deze investering ga je op de lange termijn enorm veel geld besparen. Je helpt het milieu, doordat je overgaat op zonne-energie (groene energie) en gaat na ongeveer tien jaar genieten van gratis energie.

Isolatiewerkzaamheden

Wil je serieus geld gaan besparen op jouw energierekeningen? Dan moet je kiezen voor isolatie. Door bijvoorbeeld jouw vloer te isoleren, hoef je de verwarming niet meer hoog te zetten, want de vloer is dan al drie of vier graden warmer. Zo kun je ook de ramen, muren en bijvoorbeeld het dak laten isoleren. Het geeft een enorm hoge wooncomfort aan je woning en je helpt het milieu, doordat je minder energie gaat verspillen. 

De toekomst is duurzaam

Tenslotte wil ik het hebben over de toekomst van Nederland en onze toekomstige woningen.

Meer en meer zien we goed geïsoleerde woningen die weinig energie verbruiken. De verbouwing zijn steeds vaker duurzaam en dit komt ook doordat de overheid veel subsidies geeft over deze werkzaamheden. De overheid wil deze ontwikkeling dus ook stimuleren. Duurzame woningen zijn ook veel waard op de woningmarkt, zeker als je een hoog energielabel hebt. Op de lange termijn denk ik dat je veel geld gaat besparen als je duurzaam woont. Dus mocht je in de positie zitten, investeer, help het milieu en geniet van een heerlijk comfortabele woning.

Gerelateerde berichten
Energie

Een verwarmingssysteem op maat kiezen, kan dat?

1 Minuten lezen
Het kiezen voor op maat gemaakte verwarmingssystemen is een beslissing die wordt genomen met het oog op persoonlijke behoeften en wensen. Laten…
Energie

De beste verlichting voor uw pand

5 Minuten lezen
Goede verlichting is essentieel voor elke ruimte, of het nu gaat om een huis, een kantoor, een restaurant of een winkel. De…
Energie

Kies voor duurzaamheid en help mee om het milieu te verbeteren

1 Minuten lezen
Het milieu verbeteren is een verantwoordelijkheid die we allemaal met elkaar delen. Door toedoen van de mens en het vele energieverbruik wordt…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *