NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Je binnen muren sauzen of spuiten?

1 Minuten lezen
binnen muur verven

Het is weer eens tijd om je muren te voorzien van een verse en nieuwe verflaag. Als je jouw muren en/of plafonds laat doen door een schildersbedrijf dan kun je kiezen voor 2 verschillende opties. Je kunt namelijk laten sauzen of laten spuiten.

Sauzen

Dit is de traditionele manier van schilderen en dit gebeurt met een roller en stok en/of een kwast. Het is intensiever en vaak ook meer werk om muren te sauzen. Het is belangrijk dat de schilder geen strepen achterlaat, het resultaat wordt niet mooier als je de aanzet nog kunt zien. Als een schilder spreekt over de aanzet bedoelt hij de plaats waar de roller weer opnieuw begint. Als dit snel gedaan wordt zijn strepen het eindresultaat. Als je besluit om je muren te laten sauzen dan is hier het grote voordeel dat oneffenheden in je muur minder goed zichtbaar zijn. Met een kwast kan een schilder namelijk preciezer te werk gaan en op deze manier de ongelijkheden weg werken.

Spuiten

Je muren kun je ook laten verven door airless spuiten. Dit is relatief gezien goedkoper dan sauzen alleen is het maar de vraag of deze manier van verven toegepast kan worden. Je zult goedkoper uit zijn als je voornamelijk grote oppervlakten laat spuiten. Alles moet goed afgeplakt zijn omdat er veel nevel vrij komt. Belangrijk is dus dat je de meubels ook goed afdekt. Die kleur is natuurlijk mooi, maar niet voor op je meubels. Spuitwerk levert doorgaans een strakker resultaat op dan sauzen. Het nadeel is wel dat de oneffenheden, deukjes en krasjes in je muur beter te zien zijn. Om dit te herstellen kost het de schilder meer werk. Daarom wordt airless spuiten vooral aangeraden bij grote opdrachten in nieuwbouwwoningen. Het liefste met muren die strak zijn gestuct.
De schilders kunnen misschien ook het spuiten en sauswerk combineren. Dit wordt tegenwoordig veel vaker gedaan. Een schilder die echt goed is kunnen beide technieken toepassen als dit eventueel nodig is. Als je nog twijfels hebt over de kleur die je wilt hebben op je plafond lees dan eens dit artikel van de Telegraaf.

Gerelateerde berichten
Klussen

Stijlen voor binnen verven

2 Minuten lezen
Het schilderen van een binnenmuur kan veel meer zijn dan alleen een kleur bepalen en of je een kwast of een roller…
Klussen

Tips om zelf een parket te schuren

1 Minuten lezen
Niet veel mensen hebben de kennis om hun parketvloer zelf te schuren. Dit komt omdat dit niet met regelmaat door de meeste…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *