NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Wat zijn de voordelen van zacht water?

1 Minuten lezen
zacht water uit kraan

De voordelen van onthard water zijn talrijk en gevarieerd. Onder andere het verwijderen van kalkaanslag, wegwerken van zeepresten en makkelijker schoonmaken zijn daar voorbeelden van. Met een goede waterontharder bespaart u niet alleen geld maar heeft u ook veel minder werk met schoonmaken in huis. 

Minder kalkaanslag

Met een waterontharder heeft u veel minder last van kalkaanslag op bijvoorbeeld de kranen. Dit heeft als gevolg dat u dit minder vaak en grondig hoeft te reinigen. Waterontharders zorgen ook voor een vermindering van de hoeveelheid gebruikte brandstof om het hete water te verwarmen door aanslag te verwijderen en ervoor te zorgen dat het niet terugkomt in uw verwarmingsinstallatie.

Minder geld kwijt aan schoonmaakproducten

In een huishouden waar onthard water wordt gebruik is er een stuk minder kalkaanslag of zeepresten die schoongemaakt moeten worden. U bespaart daarom geld, omdat u minder kwijt bent aan schoonmaakproducten. Bovendien bent u extra milieubewust bezig.

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Een waterontharder zal alle bestaande aanslag verwijderen van huishoudelijke apparaten, leidingen en op de grond van bijvoorbeeld douches en baden. U hoeft ze niet zo snel te vervangen als bij hard water. Een waterontharder zal eveneens voorkomen dat de aanslag terugkeert.

Douchekop werkt een stuk beter

Eerst wordt water in alle richtingen gesproeid. Vervolgens raken de openingen van uw douchekop verstopt en krijgt u nog maar een klein straaltje uit uw douchekop. Met onthard water werkt uw douchekop altijd en zal hij nooit verstopt raken. Uw gootsteen blijft schoon, uw kranen glimmen en door het verwijderen van aanslag zullen uw verwarmingsketel en -systeem op en top blijven werken. Gebruikt zo’n ontharder dan niet veel te veel stroom zult u zich afvragen? De nieuwste systemen zijn ontzettend zuinig en verbruiken nauwelijks stroom

Zeepresten

Een waterontharder zal zeepresten tijdens het wassen verwijderen. Veel mensen gebruiken nu vloeibare handzeep, maar die zijn duurder en minder geschikt voor de huid. Door onthard water en natuurlijk zeep te gebruiken, wordt u schoner en ontvangt u en fijnere was ervaring. U krijgt ook bubbels in het bad door zeep, zonder een chemisch afgeleide te gebruiken.

Gerelateerde berichten
HuisSanitair

Hoe muizen bestrijden?

3 Minuten lezen
Hoe muizen te bestrijden en te voorkomen? Dat kan met deze tips Neem je de laatste tijd zacht getrippel in huis waar…
Huis

De beste tips om duurzaam te wonen

1 Minuten lezen
In dit artikel zullen de beste tips worden gegeven om duurzamer te wonen. Duurzaamheid is een thema dat steeds belangrijker wordt in…
Huis

De functie van een Ultimaker printer

2 Minuten lezen
Ultimaker biedt 3D printers die allerlei taken kunnen vervullen. De fabrikant is een favoriet van de gebruikers. Dat komt door de open…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *