NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Tips om zelf een parket te schuren

1 Minuten lezen

Niet veel mensen hebben de kennis om hun parketvloer zelf te schuren. Dit komt omdat dit niet met regelmaat door de meeste mensen worden gedaan. Het kan flink verkeerd uitpakken waardoor er zelfs onherstelbare fouten gemaakt kan worden. Desondanks zijn er veel mensen in Nederland die het zelf willen proberen. Vaak wordt er gedacht om dit klusje in een weekendje te klaren door zelf even langs de bouwmarkt te gaan, meubels aan de kant te zetten en te beginnen met schuren. Het klopt dat mensen dit karweitje met eigen handen zouden kunnen aanpakken, maar het is niet zo eenvoudig als dat hij lijkt. AJM van Houdt vertelt je hoe je zelf aan de slag moet!

Benodigdheden

Om je parket te schuren heb je inderdaad, je raad het al, schuurmachines nodig. Echter is het weldegelijk van belang dat ze goed afgesteld zijn. Schuurmachines die niet goed zijn afgesteld kan de vloer flink beschadigen. Zelfs een ervaren hand kan niet goed bijsturen met slechte schuurgereedschap. Voor het schuren heb je twee schuurmachines nodig. Een schuurmachine voor de grote stukken en een kantenschuurmachine voor de hoekjes. Houdt hierbij rekening dat er ook diverse schuurpapier grofheid is. Voor de eerste laag is er een hogere grofheid nodig dan voor de volgende 2 rondes. Tot slot heb je een stofzuiger nodig voor al het stof dat vrijkomt tijdens het schuren.

Begin bij het begin

Als eerst is het verstandig om de vloer na te lopen op uitstekende spijkers. Zodra die zijn verwijderd kun je beginnen met schuren. Hiervoor is het raadzaam om in één hoek van de kamer te beginnen en dezelfde richting op blijven schuren met dezelfde beweging. Voor de volgende twee rondes kan er gebruik worden gemaakt van een middel of de fijne schuurpapier variant. Blijf in de lengte van de kamer schuren en maak opnieuw gebruik van dezelfde beweging. Gebruik de stofzuiger om de stof te verwijderen.

Lak en olie

Zodra het schuren is gedaan kan de vloer nog afgewerkt worden met lak of olie. Hierin zijn diverse soorten beschikbaar waarvan ieder een ander effect geven op de vloer. Het is raadzaam om na te gaan wat het beste is voor jouw type vloer.

Gerelateerde berichten
Klussen

Stijlen voor binnen verven

2 Minuten lezen
Het schilderen van een binnenmuur kan veel meer zijn dan alleen een kleur bepalen en of je een kwast of een roller…
Klussen

Je binnen muren sauzen of spuiten?

1 Minuten lezen
Het is weer eens tijd om je muren te voorzien van een verse en nieuwe verflaag. Als je jouw muren en/of plafonds…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *