NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Stijlen voor binnen verven

2 Minuten lezen
Verfroller grijs

Het schilderen van een binnenmuur kan veel meer zijn dan alleen een kleur bepalen en of je een kwast of een roller gebruikt. Met een paar decoratieve technieken kunt u visueel interessante afwerkingen creëren met uw favoriete kleurencombinaties, of ontwerpen zoals chevrons of in elkaar grijpende vierkanten. Test kleur mengtechnieken van tevoren op gewoon posterboard om een ​​beter idee te krijgen hoe ze eruit zullen zien op de muur voordat u het hele project aangaat. Voor advies ga je naar scandinavischeverf.nl.

Kleurwas

Een colour wash geeft een wand een zachte, warme uitstraling door gebruik te maken van de gelaagdheid van twee verschillende kleuren. Nadat een basislaag kleur is aangebracht, wordt bijvoorbeeld een witte of lichtgele kleur, een tweede tint, zoals oranje, gemengd met een beetje latex glazuur. Dit geeft je meer tijd om te werken en voegt een beetje doorschijnendheid toe aan de kleur. Door de topkleur in een gedurfd X-patroon op te borstelen, wordt de basis voor de kleurwassing gevormd. Door het in te wrijven met een doek of te bevederen met een zachte borstel, ontstaat een zachte gloed die lijkt op geverfd gips.

Getapete ontwerpen

Schilderstape is nuttig voor veel meer dan alleen het bedekken van gebieden die u niet wilt schilderen. Het is handig voor het maken van ontwerpen zoals strepen, chevrons of in elkaar grijpende vierkanten. Creëer de look door een basiskleur zoals bruin te schilderen en het ontwerp vervolgens op tape op de muur te leggen zodra de verf droog is. Verf je gebieden met een nieuwe kleur en verwijder de tape om het ontwerp te onthullen. Als alternatief kan de tape worden gebruikt om randen af ​​te bakenen voor secties, zoals dikke strepen en chevrons. Voeg kleine stukjes tape toe om gebieden te markeren die niet met de bovenste kleur worden geverfd om verwarring te voorkomen.

Ombre

Een ombre- of vervaging effect is gewoon één kleur verf, meestal een donkere of rijke tint, die geleidelijk van links naar rechts of van boven naar beneden over een muur vervaagt. Dit effect vereist slechts twee hoofd tinten verf: uw originele kleur, zoals kobaltblauw, plus wit. Als je eenmaal hebt besloten hoeveel kleurschakeringen je op de muur wilt hebben, misschien vijf, giet je een deel van de originele donkere verfkleur in vijf containers – één per kleurvariatie. Voeg aan elk een opeenvolgende hoeveelheid wit toe, zodat de gemengde kleur geleidelijk lichter wordt.

Metalen blokken

Metaalverven die in rechthoekige en vierkante vormen op een muur worden gebruikt, geven de ruimte het gevoel van metaal. Grote rechthoeken en vierkanten gesneden uit karton of poster board dienen als sjablonen voor de vormen; trek ze eenvoudig met krijt over de muur zodra een basiskleur op zijn plaats is. Een waterpas zorgt ervoor dat de vormen goed op de muur worden uitgelijnd. Verf elke vorm een ​​andere metalic kleur, indien gewenst, voor solide uitziende vierkanten, of verf een vierkant een donkere kleur zoals chocoladeschilfer bruin, gevolgd door een metallic goud of koper gemengd met een beetje glazuur. Deze gelaagdheid voegt een gevoel van diepte toe. Om een ​​patina- of verdigris-effect te creëren, begint u met een basiskleur van koper of brons. Doop een zeespons in poelen van aqua- en turquoise verf en dep het helemaal over het brons, terwijl je de tinten een beetje mengt. Het eindresultaat ziet eruit als verweerd, verouderd koper.

Gerelateerde berichten
Klussen

Je binnen muren sauzen of spuiten?

1 Minuten lezen
Het is weer eens tijd om je muren te voorzien van een verse en nieuwe verflaag. Als je jouw muren en/of plafonds…
Klussen

Tips om zelf een parket te schuren

1 Minuten lezen
Niet veel mensen hebben de kennis om hun parketvloer zelf te schuren. Dit komt omdat dit niet met regelmaat door de meeste…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *