NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
HuisSanitair

Hoe muizen bestrijden?

3 Minuten lezen

Hoe muizen te bestrijden en te voorkomen? Dat kan met deze tips

Neem je de laatste tijd zacht getrippel in huis waar maar kun je de bron van het geluid niet zo gauw achterhalen? Achter de muren en in het plafond hoor je zachte geluiden die je niet kunt definiëren. Wanneer je de ochtend erop de keukenkastjes opent om ontbijtgranen te pakken, weet je het. Muizen. Een aangevreten verpakking is het bewijs en verklaart bovendien de geluiden die je in de avond ervoor hebt gehoord. Wat nu?

Lees deze blog met tips om erachter te komen hoe je de muizen kunt bestrijden en die voorkomen dat je in een Tom en Jerry-scène belandt. Wil je daarnaast weten wat je kunt doen om een volgende muizenfamilie buiten de deur te houden, lees dan vooral verder.

Tips om muizen te bestrijden

Op het oog misschien schattige beestjes, maar muizen kunnen een ware plaag vormen. Zeker wanneer ze zich in rap tempo vermenigvuldigen en jouw keukenkastjes als vaste bewoning en gratis supermarkt gebruiken. Dozen en verpakkingen die zijn aangetast, keuteltjes die achterblijven en ritselend geluid dat achter gipsplaten wegkomt. Als je wilt dat de situatie zich niet verergert en dat de muizen permanent bij jou intrekken, maak dan gebruik van de volgende methodes om de muizen te bestrijden.

  1. Dodelijke muizenvallen

Jerry was ‘m altijd te slim af wanneer Tom een muizenval voor zijn huisje plaatste. Het stukje kaas dat geklemd zat onder het schuifje en diende als lokkertje, kreeg Jerry altijd te pakken zonder gewond te raken. Deze klassieke val kan erg effectief zijn. Met een lokaas kun je een muis in de val krijgen om hem in één klap te doden. Het is alleen niet mogelijk om meer muizen tegelijk te vangen. Dus heb je een grote plaag, zet dan een groot aantal houten muizenvallen uit of kies voor een andere oplossing.

Een moderner variant die je kunt inzetten, is een elektrische muizenval. Met een snelle schok sterft de muis een pijnloze dood en is hij meteen uitgeschakeld. De elektrische muizenval is ook bruikbaar voor de grote vriend van de muis, namelijk de rat. Wil je ratten bestrijden, dan kan dat met deze val.

  1. Muizenvallen waarmee je de muis kunt uitzetten

Liever de muizen de deur uitwerken zonder ze uit te roeien? Dan kun je ook een muizenval kopen die de dieren vangt. Dankzij een slimme constructie komen ze in de val terecht, maar het zal ze niet lukken om eigenhandig te ontsnappen. Daarvoor hebben ze jou nodig. Heb je de muizen gevangen, ga dan naar een plek ver van huis om ze in de vrije natuur uit te zetten en voorkom dat ze reden hebben om weer bij jou terug te komen.

  1. Ultrasone geluiden

Je kunt muizen verjagen door ze bloot te stellen aan een hoog geluid dat voor hen ondraaglijk is. Mensen kunnen het geluid niet waarnemen, maar muizen wel. En die vinden dat niet prettig. Wil je dus de dieren wegjagen en weghouden, koop dan een apparaatje dat de ultrasone geluiden uitzendt. Een diervriendelijke en effectieve manier om muizen te bestrijden.

Hoe voorkom je dat je muizen moet bestrijden?

Ofwel, hoe houd je de deur van je huis voor muizen gesloten? Is het gelukt om de muizen te bestrijden, dan wil je allerminst dat je er op later termijn opnieuw mee wordt geconfronteerd. Zorg daarom dat je de toegangswegen naar je huis afsluit voor de muizen. Dat betekent dat je alle gaten en kieren afdicht. Doe een grondige inspectie in en om het huis om te kijken of er piepkleine openingen zijn waar de muizen zich door naar binnen kunnen wurmen en maak die dicht. Zorg er daarnaast voor dat er binnen niks te halen valt. Dus haal broodkruimels en etensresten weg, houd het huis goed schoon en bewaar voedsel in blikken en glazen verpakkingen. Haal tot slot de grootste vijand van de muis in huis, de kat. Die staat op waak en zorgt ervoor dat muizen geen risico’s nemen je huis binnen te komen. Bovengenoemde tips zijn effectief en helpen om muizen te bestrijden. En is het je gelukt om de huidige muizenfamilie te bannen, dan kun je met de aanvullende tips nieuwe muizen buiten de deur houden. Heb je voortaan geen last meer van aangebroken rijstpakken of doorgeknaagde bekabeling.

Gerelateerde berichten
Huis

Nieuwegein en Utrecht bieden comfort met airco-installateurs

2 Minuten lezen
Of je nu in Nieuwegein of Utrecht woont, de zomerhitte kan soms ondraaglijk zijn. Een goed werkende airconditioner kan je dan de…
Huis

Van stokje in het zand tot klok aan de wand

2 Minuten lezen
Voor de klok  Vroeger was tijd niet zo belangrijk als in deze tijd. Het is iets relatief moderns. Mensen leefden bij de…
Huis

De voordelen van het installeren van een geplooide hordeur

1 Minuten lezen
Als je de veiligheid en stijl van je huis wilt opwaarderen, overweeg dan de installatie van een plissé hordeur. Plissé hordeuren zijn…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *