NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Lifestyle

De 3 beste tips om je keuken altijd schoon te houden

2 Minuten lezen
stofzuiger blauwgroen tapijt

Het schoon houden en daarna vooral bijhouden van je keuken is niet altijd even makkelijk en leuk. Soms weet je gewoon even niet waar je moet beginnen of heb je net even dat laatste duwtje in de rug nodig. Met onderstaande tips zul je een veel beter idee krijgen van hoe je een grote keuken schoonmaak moet aanpakken zodat je er misschien zelfs de lol nog van in gaat zien! Mocht je nu een grondige schoonmaak willen uitbesteden in Rotterdam, kies dan voor BMND!

Gebruik altijd een schone vaatdoek

Om de hygiëne in de keuken te bewaren is het zeer belangrijk dat er altijd gebruik wordt gemaakt van schone vaatdoeken. Zo voorkom je namelijk dat bacteriën zich door heel de keuken kunnen verspreiden. Een tip die hierbij kan helpen is om vaatdoeken altijd op minimaal 60 graden te wassen in de wasmachine zodat bacteriën worden gedood. Verder is het aan te raden om eerst keukenpapier te gebruiken voor de meest smerige plekken waar bijvoorbeeld etensresten liggen. Vervolgens kun je dan met een schone vaatdoek nog eens extra over deze plekken heen gaan. Ook is het verstandiger om afwasborstel te gebruiken en een spons omdat in een spons veel meer bacteriën blijven zitten.  

Gebruik allesreiniger en warm water

Maak je keuken helemaal schoon met warm tot heet water en allesreiniger. Het gebruik van een desinfectiemiddel is hierbij niet nodig. Deze middelen maken naast de slechte bacteriën namelijk ook de goede bacteriën dood en deze heeft je lichaam nodig. Ook kunnen bij vaak gebruik van dit soort zware middelen de bacteriën resistentie opbouwen waardoor de middelen minder goed of niet meer zullen werken. Een sopje met warm water en wat allesreiniger of schoonmaakazijn is daarom voldoende om je keuken schoon te houden. 

Houd de vaatwasser schoon

Wanneer de vaatwasser smerig ruikt en wanneer ook de net schone vaat een naar geurtje heeft is de kans groot dat de vaatwasser vies is. Om dit te voorkomen of te verhelpen kun je etensresten van borden afspoelen voordat je deze in de vaatwasser zet. Hierdoor voorkom je dat het filter in de vaatwasser de volgende keer verstopt raakt. Ook is het belangrijk om geregeld het filter schoon te maken en om eens in de zoveel tijd een lege vaatwasser met machinereiniger te laten draaien zodat kalk wordt verwijderd. Als je deze stappen opvolgt en er ook af en toe aan denkt om de rubberen delen van de vaatwasserdeur een sopje te geven, dan kun je er vrij zeker van zijn dat je wasmachine voortaan lekker schoon blijft en dat je vaat niet mee vies zal ruiken. 

Maak de kastjes schoon

Het is erg belangrijk dat alle plekken waar eten staat opgeborgen schoon blijven. Geef daarom de koelkast, voorraadkast en koelkast eens in de zoveel tijd een grote schoonmaakbeurt. De richtlijnen zijn om 1 keer in de 12 weken de voorraadkast en keukenkast schoon te maken en om 1 keer per maand de koelkast helemaal leeg te halen en alle onderdelen in het sop te zetten. Verder zal de ijskast 1 keer in de 12 weken ontdooit moeten worden zodat je deze met schoon water en zeep kunt schoonmaken. Zorg er daarna voor dat je eerst alles weer droog maakt voordat je de koelkast weer aan zet.

Gerelateerde berichten
Lifestyle

De beste tips waardoor jij nooit meer hoeft te zoeken naar je sleutels

2 Minuten lezen
Het is natuurlijk erg vervelend als je vaak je sleutels niet kunt vinden. Het zoeken naar je sleutels kost namelijk tijd en…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *