NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

De 3 beste tips om je huis kindvriendelijker te maken

2 Minuten lezen
spelende kinderen

Zodra je kinderen krijgt zal er heel veel veranderen in je leven. Naast alle leuke dingen zul je ook na moeten gaan denken over praktische zaken zoals een kindvriendelijke inrichting van je huis. Onderstaande tips zullen hier wat dieper op ingaan en je helpen om de woonkamer, badkamer en tuin kindvriendelijk in te richten. Denk ook aan een kindvriendelijke pelletkachel cv.

Veiligheid in de woonkamer

Voor kinderen is de woonkamer vaak de plek waar ze lekker kunnen spelen. Het is daarom extra belangrijk dat deze kamer veilig is ingericht. De eerste stap is ervoor zorgen dat er geen spullen rondslingeren zodat kinderen hier niet over kunnen struikelen en het niet in hun mond kunnen stoppen. Ook is het belangrijk om alle elektriciteitssnoeren weg te stoppen zodat kinderen hier niet mee gaan spelen. 

Daarnaast is het belangrijk dat je nagaat of je kinderen bij de stopcontacten kunnen komen. Bevinden de stopcontacten zich vooral laag bij de grond? Maak dan gebruik van afdekplaatjes en voorkom dat je kind met zijn vingers of met speelgoed in het stopcontact gaat zitten.  

Veiligheid in de badkamer

De badkamer is een risicogebied voor veel kleine kinderen. Laat je kinderen daarom ook hier nooit alleen achter. Als kinderen bijvoorbeeld in bad gaan kunnen ze al verdrinken in een klein laagje water. Ook is het een aanrader om gebruik te maken van antislipmatjes in het bad en de douche. Zo voorkom je dat kinderen uitglijden en zich bezeren. 

Daarnaast is het verstandig om flessen met bijvoorbeeld shampoo en badschuim op plekken op te bergen waar kinderen niet bij kunnen. Denk bijvoorbeeld aan hogere kastjes of een kast met een spiegel als deur. Doordat je verplicht bent alles veilig en netjes op te bergen ziet je badkamer er meteen een stuk opgeruimd en frisser uit. Zo vang je dus twee vliegen in één klap!

Veiligheid in de tuin

De tuin kent vaak een hoop onbekende en gevaarlijke plekken. Loop daarom altijd eerst even een rondje om te kijken of er niks raars te vinden is. Kinderen zijn namelijk geneigd om alles in hun mond te stoppen en dit kan nare gevolgen hebben. Zorg er verder voor dat de tuin een omheining heeft zodat je kind zeker niet de straat op kan lopen. Ook kan het verstandig zijn om te kiezen voor zachte rubberen tegels in plaats van harde stenen. Op deze manier kan je kind lekker spelen zonder verwondingen op te lopen. 

Vaak bevinden zich in de tuin ook speeltoestellen. Dit is natuurlijk super leuk maar zorg er wel voor dat je kinderen hier veilig kunnen spelen. Als je een trampoline hebt kun je hier een net omheen plaatsen of je kunt het toestel ingraven. Zo voorkom je dat er iemand vanaf valt en mogelijk iets breekt. Bij andere speeltoestellen is het verstandig om er een zachte ondergrond onder te plaatsen. 

Wij hopen dat bovenstaande tips bij kunnen dragen aan het kindvriendelijk maken van je eigen woning en tuin. Het belangrijkste is dat je je kinderen nooit te lang uit het oog verliest en goed blijft inschatten wat een bepaalde situatie tot gevolg kan hebben. Bij vragen of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe blijven tafels gebalanceerd?

1 Minuten lezen
Het balanceren van tafels is een kunst die draait om de harmonieuze integratie van constructie, ontwerp en materiaal. Of het nu gaat…
Interieur

Het verschil tussen houten en aluminium jaloezieën

2 Minuten lezen
Wanneer het tijd is om nieuwe raamdecoratie te kiezen, kan het kiezen tussen houten en aluminium jaloezieën overweldigend zijn. Beide soorten jaloezieën…
Interieur

Waarom het hebben van een ronde eettafel zo leuk is

2 Minuten lezen
Waar voorheen vooral de vierkante of rechthoekige eettafels erg in trek waren zijn tegenwoordig de ronde tafels helemaal in. Een ronde tafel…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *