NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Waarom het hebben van een ronde eettafel zo leuk is

2 Minuten lezen

Waar voorheen vooral de vierkante of rechthoekige eettafels erg in trek waren zijn tegenwoordig de ronde tafels helemaal in. Een ronde tafel is praktisch en geeft een speels en leuk effect. Ben je zelf nog niet helemaal overtuigd of zit je erover na te denken om een ronde eettafel aan te slaan? Bekijk dan dit artikel en ontdek de vele voordelen van een ronde tafel.

Het geeft meer sfeer

Dat een ronde eettafel meer sfeer brengt is zeker een van de belangrijkste redenen voor het aanschaffen van een ronde tafel. Dit komt doordat een ronde tafel er niet alleen heel mooi uitziet maar ook een knusser gevoel geeft bij het dineren. Iedereen kan elkaar namelijk goed in de ogen aankijken en er zit niemand alleen op een hoek van de tafel. Je kunt er dus vanuit gaan dat je lekker lang kunt blijven natafelen en dat de leuke gesprekken zullen blijven komen. Wil je er ook zo één? Maar heb je niet het vervoer? Laat dan verhuisbedrijf Assen die prachtige ronde eettafel bij je langsbrengen.

Geen last van scherpe punten

Het nadeel van een vierkante of rechthoekige tafel is dat het scherpe hoeken heeft. Het zal je vast al eens zijn gebeurt dat je net iets te snel van tafel opstaat en je lelijk bezeerd aan deze hoeken. Bij een ronde tafel heb je hier gelukkig helemaal geen last van! Ook is dit een voordeel wanneer je kleine kinderen hebt. Zo stoten zij namelijk niet meer hun hoofd tegen deze lelijke punten en voorkom je dat ze pijn krijgen.

Verrassend effect

De woonkamer is vaak opgebouwd uit verschillende hoeken en rechthoekige vormen. Je vindt bijna nooit ronde vormen in deze ruimte en daarom is het hebben van een ronde salontafel of ronde eettafel zo leuk! Je combineert daarmee de strakke vormen met meer organische vormen en dit geeft je interieur een mooi effect. Ook zien ronde vormen er gewoon heel erg gezellig uit dus je woonkamer krijgt zo meteen een erg knusse uitstraling.

Ideaal voor kleine ruimtes

Doordat een ronde tafel minder ruimte in beslag neemt is deze tafel ideaal voor in een kleinere ruimte. Je kunt namelijk gemakkelijker om de tafel heen bewegen en dat is erg fijn. Ook kun je aan een ronde tafel makkelijk extra stoelen bij zetten waardoor je op een kleinere ruimte met meer mensen kunt zitten. Zo kan je kiezen voor de industriële eetkamerstoel als toevoeging op de stijl van je huis.

Makkelijk te combineren

Met ronde tafels kun je erg gemakkelijk leuke combinaties maken. Je kunt bijvoorbeeld meerdere ronde salontafels bij elkaar zetten of spelen met de verschillende hoogtes van deze tafels. Wanneer je veel visite op bezoek hebt kun je dan in elke hoek van de kamer een andere salontafel neerzetten en ze weer onder elkaar schuiven wanneer het bezoek weg is. Ideaal!

Ga voor een ronde eettafel en geniet van de fijne sfeer die op deze manier wordt gecreëerd. Ontdek de mogelijkheden en ervaar het zelf!

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe blijven tafels gebalanceerd?

1 Minuten lezen
Het balanceren van tafels is een kunst die draait om de harmonieuze integratie van constructie, ontwerp en materiaal. Of het nu gaat…
Interieur

Het verschil tussen houten en aluminium jaloezieën

2 Minuten lezen
Wanneer het tijd is om nieuwe raamdecoratie te kiezen, kan het kiezen tussen houten en aluminium jaloezieën overweldigend zijn. Beide soorten jaloezieën…
Interieur

De 3 beste tips om je huis kindvriendelijker te maken

2 Minuten lezen
Zodra je kinderen krijgt zal er heel veel veranderen in je leven. Naast alle leuke dingen zul je ook na moeten gaan…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *