NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

De beste tips om duurzaam te wonen

1 Minuten lezen

In dit artikel zullen de beste tips worden gegeven om duurzamer te wonen. Duurzaamheid is een thema dat steeds belangrijker wordt in onze samenleving en dit zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Daarom is het verstandig om nu al maatregelen te nemen als investering voor de toekomst. Hieronder volgen een paar handige tips die je zelf kan ondernemen om duurzamer te wonen. 

Afval

Probeer je afval te reduceren en kijk daarnaast of je afval kan hergebruiken of recyclen. Let in ieder geval op de juiste scheiding van je afval. Op deze manier stimuleer je het recycleproces. Een simpele maatregel is bijvoorbeeld om geen PET-flessen meer te kopen maar over te stappen naar een Dopper. 

Minder energie verbruik

Het komt nog te vaak voor dat mensen lichten of apparaten aan laten staan terwijl ze die niet gebruiken. Dit verbruikt meer energie dan mensen denken. Zorg er altijd voor dat je lichten uit staan als je niet in de ruimte bent. Neem bijvoorbeeld sensoren. Zet daarnaast alle apparaten compleet uit in plaats van op de standby-stand. Dit kan je tientallen euro’s per jaar besparen.

Isoleer je huis goed

Zorg voor een goede isolatie van je huis. Een goed geïsoleerd huis zorgt voor kostenbesparing op de energierekening. Je huis kan dan de warmte beter vasthouden en dus hoeft de verwarming minder vaak aan te staan. Je kan kiezen voor speciale isolatie in de muren van uw huis of zelf simpele maatregelen nemen door spleten en naden te dichten. 

Waterverbruik

Net als energie komt het te vaak voor dat mensen kranen laten lopen of onnodig lang douchen. Mensen beseffen soms niet hoeveel energie je hiermee verbruikt. Bijna 20% van je gasgebruik gaat op aan warm water voor de badkamer en keuken. Als je lekkende kranen zou maken, minder lang zou douchen, waterbesparende apparatuur koopt en met de kleine knop doorspoelt bespaar je al heel veel. 
Dit zijn maar een paar tips van vele die je kan toepassen op je huis. https://interwonen.nl/ heeft nog veel meer tips en informatie over duurzaamheid en wonen in het algemeen.

Gerelateerde berichten
Huis

Nieuwegein en Utrecht bieden comfort met airco-installateurs

2 Minuten lezen
Of je nu in Nieuwegein of Utrecht woont, de zomerhitte kan soms ondraaglijk zijn. Een goed werkende airconditioner kan je dan de…
Huis

Van stokje in het zand tot klok aan de wand

2 Minuten lezen
Voor de klok  Vroeger was tijd niet zo belangrijk als in deze tijd. Het is iets relatief moderns. Mensen leefden bij de…
Huis

De voordelen van het installeren van een geplooide hordeur

1 Minuten lezen
Als je de veiligheid en stijl van je huis wilt opwaarderen, overweeg dan de installatie van een plissé hordeur. Plissé hordeuren zijn…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *